NATUR-TEKNOLOGI-TJEK

Nyheder

5. oktober 2015

Om morgenen d. 5. oktober sejlede Ærø-færgen i tæt tåge ind i en af Svendborgsund-broens beskyttelsespyloner.
Der er udgivet en lille, ny opgave, hovedsageligt med navnestof fra området.


http://www.fyens.dk/aro/Uheld-i-taagen-AEroefaergen-sejler-ind-i-Svendborgsundbroen/artikel/2800905


 

3. oktober 2015Den sidste dag før efterårsferien er Skolernes Motionsdag. For mange skoleelever er det en dag med løb eller idræt, og i dagene før er der mange steder fokus på kroppen, motion og sundhed.
Derfor er der nu udgivet to opgavesæt, Krop og motion A og B, om disse emner. De findes i gruppen med aktuelle opgaver.
 

6. september 2015

I forbindelese med Nye Forenklede Fælles Mål er der tilføjet en helt ny funktion på Tjek-webstederne, hvor man som lærer kan få en oversigt over opgavesæt som berører et specifikt fælles mål.
I opgavelisten vises opgaverne opdelt i emnegrupper, men over listen kan man vælge at få dem vist efter nøgleord og nu også efter Fælles Mål.
Forenklede Fælles Mål vises som et skema med tal i nogle af felterne. Klikkes på et tal, vises en liste over opgaver, som berører det valgte mål.

Vores opgavesæt dækker p.t. de Forenklede Fælles Mål rimelig bredt. Dog er der forskel på hvor mange opgavesæt der berører hvert enkelt mål – typisk fordi nogle emner bare er mere ”populære” end andre, og eftersom vores materiale udelukkende består at tests på en skærm, kan vi kun dække vidensmålene. Vi kan fx ikke teste færdighedsmål, hvor eleven skal kunne undersøge noget eller argumentere for noget.

Vi har gennemgået samtlige opgavesæt og registreret hvilke fælles mål de berører – både for at kunne tilbyde ovennævnte nye funktion til brugerne – men også for at sikre at vi dækker bredt inden for de nye fælles mål og for at styre vores udvikling mere i den retning.
 

31. august 2015


Andreas Mogensen får en helt fantastisk udsigt til Jorden under sit ophold i rumstationen.

Der er netop udgivet et opgavesæt om det.

Det er opgaver til billeder af Jorden, taget af astronauter i rumstationen. 

30. august 2015

D. 2. september sendes den danske astronaut, Andreas Mogensen, op til rumstattionen.

Der ligger nu 2 nye opgavesæt i gruppen med aktuelle opgaver, et om opsendelsen med et Soyuz-fartøj og et om ophold og vægtløshed i rumstationen.

Der findes beskrivelser, billeder og videoer om forberedelserne og missionen på:  http://rumrejsen.dk/


Andreas Mogensen kan følges på facebook: https://www.facebook.com/ESAAndreasMogensen?fref=nf
 

9. august 2015


Vi glæder os til at tage fat på det første skoleår med Natur-Teknologi-Tjek.
Efter en periode med fri adgang til en mindre opgavesamling, er der nu mulighed for, at skoler kan oprette et gratis prøveabonnement. Mange lærere har allerede oprettet abonnementer, men vi håber, at mange flere kommer til, nu hvor skoleåret for alvor går i gang, og  eleverne kan begynde at bruge opgaverne.

Opgaverne dækker stadig kun en del af emnerne i de nye forenklede fælles mål, men der vil løbende komme flere opgaver til. Der vil  altid være et eller flere sæt om aktuelle emner, og lige nu er der to sæt på forskellige niveauer om skolestart og 2 sæt om stranden.

8. juli 2015

Der har allerede i en periode været adgang til at prøve en mindre samling af træningsopgaver til natur-teknologi-tjek. Der kommer løbende nye opgaver til, og der vil i en periode fortsat være fri adgang til træningsopgaverne.
I august tilbyder vi skoler at blive oprettet i systemet og dermed få mulighed for at afprøve testopgaver med tilhørende statistikker. Vi håber, at rigtig mange vil benytte sig af dette tilbud.

6. juli 2015

Endnu et travlt skoleår er afsluttet, og der er ferielukket på web-stederne, Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek, mens brugere og statistikker fra 14/15 slettes, og vi gør klar til et nyt skoleår. Vi forventer igen i år, at  lærere kan få adgang fra midt i juli, mens elever først kan få adgang fra skolestarten i august.

Flere brugere har efterlyst opgaver til andre fag, og vi er nu klar til at give adgang til
Natur-Teknologi-Tjek
Der er foreløbig fri adgang til en samling af træningsopgaverne, og i efteråret tilbydes skoler en gratis prøveperiode med oprettelse i systemet og mulighed for også at afprøve testopgaver og tilhørende statistikker.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer

22. januar 2015


JH Software, som udgiver Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek, støtter Danmarks Indsamling 2015.


For at skabe opmærksomhed om indsamlingen og de 12 projekter, som støttes, er der lavet et fælles opgavesæt, som findes i alle 3 fag, hvor der sættes fokus på disse projekter. Dette sæt ligge foreløbig også som eksempel-opgavesæt med fri adgang.

7. juli 2014


13/14 har været endnu et travlt skoleår med mange nye brugere og endnu flere opgavebesvarelser end tidligere år.
Der er nu lukket for adgangen til web-stederne, Biologi-, Geografi- og Fysik-Kemi-Tjek, mens brugere og statistikker fra 13/14 slettes, og vi gør klar til et nyt skoleår. 
Vi forventer at være klar til at give lærere adgang igen fra midt i juli. Der sendes mails med aktiveringslink til skolernes kontaktpersoner, så der kan aktiveres og oprettes lærere for 14/15, men elever får først adgang fra skolestarten i august.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Skole-abonnement
Priser
Bestil

Privat-abonnement
Priser
Bestil
Følg os
Seneste nyt

Copyright © 2005-2021
JH Software
Alle rettigheder forbeholdt

Copyright © 2005-2021 JH Software. Alle rettigheder forbeholdt.